Korisni saveti pedagoga

Poštovani,

u svom dosadašnjem radu primetila sam da su učenici, većina nastavnika i roditelja odlazak kod stručnog saradnika doživljavali isključivo kao KAZNU, kada bi ih neki nastavnik ili roditelj poslao kod mene, uglavnom su osećali da je nešto strašno u pitanju, da su abnormalnog ponašanja ili da će posle razgovora sa mnom – da bude odlučeno jedino da li će biti kažnjeni ili ne. Da bih tu predrasudu ‚‚razbila“, uz svaki savetodavni razgovor isticala sam da od mene mogu da dobiju i poneki korisni savet, sugestiju i da ne moraju, ali da pokušaju da ih primene. Vremenom, sve više učenici su počeli da saradjuju sa mnom, a kako sam im ostavila i svoj službeni email, počela sam da im ‚‚korisne savete“  o učenju, ponašanju … prosledjujem i elektronski.  Zato sam odabrala baš ovaj naziv bloga, gde bih želela da pišem o svim konkretnim savetima koje učenici mogu dobiti od pedagoga a tiču se nastave,uzroka neuspeha/uspeha učenika u nastavi, učenja, adolescencije,  porodičnih odnosa … Volela bih da bar jedan učenik, nastavnik ili roditelj prihvati neke od predloga, ako se pokaže da je bilo koji savet doveo do uspeha – cilj mog pisanja ovog bloga biće ostvaren ….

S poštovanjem

                                                                                             Pedagog

5 komentara

 1. adrijanmol76 said,

  14 oktobra, 2011 u 7:25 pm

  Veoma zanimljiva tema. Sa zadovoljstvom cu pratiti Vas blog.

 2. biljana said,

  30 januara, 2013 u 3:35 pm

  kako podići svest ljudi i ponovo uvesti u praksu korišćenje vaše usluge u školama. kako predložiti školi da sarađuje sa pedagogom kako bi uticali na bezbednost naše dece? kako naterati roditelje da razgovaraju sa svojim detetom i dati im do znanja da im materijalno nije u tom dobu odrastanja prioritet? to su moja pitanja jer sam na svako pitanje naletela na ogroman zid i razočarana što su odnos učitelj – pedagog ravno nuli. svako čuva svoje mesto i svi okreću glavu ,a deca su prepuštena sami sebi da se izbore sa problemom nasilja.
  divna je tema i humana, imate moje simpatije.

  • 30 januara, 2013 u 6:59 pm

   Postovana Biljana,

   licnim naporima i zajednickim radom – gde su jedini ciljevi uspeh i bezbednost nasih ucenika. Vreme, razgovori i pozitivni primeri iz iskustva vracaju veru u vaspitnu moc. Ucitelj i pedagog zajednicki moraju da prevazidju barijere u komunikaciji, jer su medjuljudski odnosi najvazniji za nas odnos. Odgovoricu Vam detaljnije na email.

   S postovanjem,
   Biljana

 3. Roby said,

  5 januara, 2015 u 8:54 am

  This is just the peefrct answer for all of us


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: